Cea de a treia zi de desfășurare a festivalurilor „Beach, please!” și „Sunwaves 30” s-a desfășurat fără evenimente negative, anunță Gruparea Mobilă Constanța.

Principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranță.
Măsurile proactive și dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalurilor au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror fapte antisociale.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanța și jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi „TOMIS” Constanța au aplicat 21 amenzi în valoare de 13.890 lei (dintre care 18 sancțiuni fiind aplicate la regimul rutier, potrivit OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice).

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 39 persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere.

Rreprezentanții Poliției Locale Constanța, în cooperare cu forțele Ministerului Afacerilor Interne, au depistat un bărbat asupra căruia au fost găsite substanțe interzise. În urma celor constatate, persoana a fost condusă la sediul DGPL Constanța pentru luarea măsurilor legale.

În domeniul prevenirii incendiilor, inspectorii I.S.U. Constanța au desfășurat controale la operatorii economici pentru a preveni producerea unor incidente și a verifica respectarea tuturor condițiilor de siguranță, astfel, aceștia au identificate 21 de deficiențe, fiind aplicate  3 amenzi în valoare de 5.500 lei și 18 avertismente.

Echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor aflate la cele trei posturi medicale avansate deservite de personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța și de cel al UPU-SMURD Constanța au acordat sprijin unui număr de 98 de participanți, în următoarele situații:  29 traumatisme diverse (escoriații, contuzii, etc.); alte 69 cazuri cu afecțiuni medicale diverse (probleme cardiace, reacții alergice, etc.)

Cinci persoane, dintre care doi minori, au avut nevoie de investigații suplimentare și au fost transportate la spital.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentCasă cuprinsă de flăcări în Poarta Albă
Articolul următor„Puteam câștiga, am avut meciul în mână”. Hagi, după egalul cu Sepsi