A III-a ediție a Festivalului Național al Sporturilor Nautice și pe Plajă, se va desfășura, în perioada 31 mai – 2 iunie, la baza nautică din Orașul Techirghiol.

Evenimentul, inclus în calendarul competițional anual al Federației Române Sportul Pentru Toți (FRSPT), promovează un stil de viață sănătos și sporturile nautice, socializarea, consolidarea lucrului în echipă, voluntariatul, incluziunea socială a copiilor și tinerilor cu deficiență de intelect (asistați în Complexul de servicii sociale Sparta Rotterdam) și crearea unei culturi a sportului de masă.

Vor fi organizate concursuri la opt discipline sportive: yachting, windsurfing, kiteboarding, stand up paddle, kaiac, jocuri marinărești, volei pe plajă și badminton, unele dintre concursuri fiind organizate sub forma de ștafete sau trasee utilitar aplicative și vor fi susținute ateliere pentru popularizarea unor programe de fitness și mișcare precum zumba și yoga.

Antrenori și instructori calificați vor susține cursuri de inițiere la toate disciplinele de concurs, înaintea starturilor, conform programului ce va fi afișat, fiecare zi urmând să se încheie cu premierea competitorilor laureați.

Festivitatea de deschidere a celei de-a III-a ediții a Festivalului Național al Sporturilor Nautice și pe Plajă va fi urmată de o petrecere în jurului unui foc de tabără, la care sunt așteptați toți participanții, arbitrii, voluntarii, susținătorii și partenerii.

Pe baza experienței acumulate la edițiile anterioare, ne așteptăm ca peste 300 de concurenți să ia startul la probele sportive.

Articolul precedent390 de biciclete, puse de astăzi la dispoziția constănțenilor și a turiștilor
Articolul următorSens unic, pe patru străzi din Constanța