Primăria Municipiului Constanța și Centrul Ceh aduc la Constanța trei proiecții deosebite, ce urmează să fie vizionate pe faleza Cazinoului din Constanța și care vor marca zilele de vineri ale lunii iulie.

Pe 12 iulie, iubitorii de film vor putea viziona „Cold War” (Polonia / Franţa / UK, 2018).

„Cold War” este o poveste de dragoste dintre un bărbat și o femeie care se cunosc în Polonia, după cel de-Al Doilea Război Mondial. Provenind din medii diferite, având personalități complet opuse, cei doi sunt condamnați unul altuia. Plasat în contextul Războiului Rece al anilor 1950 în Polonia, Berlin, Iugoslavia și Paris, filmul este povestea unui cuplu separat de politică, defecte de caracter și jocuri ale destinului – o poveste de dragoste imposibilă, în vremuri imposibile. „Cold War” este considerat cel mai bun film european al anului 2018 și premiat la Cannes pentru regie.

Pe 19 iulie, cinefilii vor putea vedea „Chinese Take-Away” (Spania / Argentina, 2011).

Roberto este proprietarul unui magazin de bricolaj şi pare că nu este în toate mințile. Nu este răbdător cu clienții săi și este arțăgos cu distribuitorii. Într-o zi, Roberto cunoaște un tânăr chinez care este pe cont propriu în Buenos Aires și incapabil să vorbească o boabă de spaniolă. Decizia sa de a-l ajuta pe tânăr reprezintă începutul unei stranii prietenii care îi va schimba viața.

Ultima zi de vineri a lunii iulie este marcată de „The 100 Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared” (Suedia / Germania / Franţa, 2013).

După o lungă și palpitantă viață de lucru cu muniții, după ce a fost implicat în Războiul Civil Spaniol, în Proiectul Manhattan și în alte evenimente semnificative ale secolului 20, Allan Karlsson se găsește blocat într-un azil de bătrâni. Hotărât să se sustragă de la propria aniversare de 100 de ani, sare pe fereastră și apoi în primul autobuz, pornind într-o călătorie neașteptată care implică, pe lângă alte surpize, o valiză plină cu bani, niște răufăcători malefici și un elefant numit Sonya.

Toate proiecțiile vor începe la ora 21:30. Intrarea este liberă.

Evenimentul reprezintă o avanpremieră a Festivalului Cinemascop ce va avea loc în Eforie Sud în luna august.

Articolul precedentCum să îți găsești obiectele pierdute la Neversea
Articolul următorSimona Halep, calificată în semifinale la Wimbledon