Teatrul de Stat Constanța prezintă  sâmbătă, 18 ianuarie, de la ora 19:00, este pusă în scenă comedia de succes „Niște… năroji”, o adaptare de Iulian Enache după ciclul de poeme „La Lilieci” de Marin Sorescu.

Regizorul pune accent pe momentele cele mai importante ale satului românesc, încercând să evidențieze simbolic semnificațiile lor profunde, dar luând în derâdere, cu mult sarcasm, prostul gust al tocurilor și fustelor mini asortate țărănește.

Scenografia este semnată de Sanda Mitache și muzica, de Adrian Mihai. În distribuție: Mirela Pană, Dana Trifan Enache, Marian Adochiței, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu, Liliana Cazan, Turchian Nasurla, Laura Iordan Adrian, Georgiana Rusu, Alina Manțu, Remus Archip, Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Andrei Bibire, Adrian Dumitrescu/ Cosmin Mihale.

Weekend-ul teatral continuă duminică, 19 ianuarie, de la ora 19:00, cu spectacolul „Memoria apei” de Shelagh Stephenson. Trei surori, Teresa, Mary și Catherine, se întâlnesc, după mulți ani în care nu s-au văzut, cu ocazia înmormântării mamei lor. Momentul întâlnirii scoate la iveală rivalități și certuri vechi, ceea ce dă naștere unor scene de un umor savuros.

Spectacolul de la Constanța este montat de Vladimir Anton iar scenografia este realizată de Maria Miu, secondată de Diana Sav.

Distribuția este formată din: Dana Dumitrescu, Liviu Manolache, Alina Manțu, Georgiana Rusu, Laura Iordan-Adrian și Andu Axente.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” va susține în această seară, de la ora 18:30,concertul simfonic „Vă place Brahms?” sub bagheta dirijorului Florin Totan. În program sunt incluse lucrărileUvertura „Tragica” op.81, Variațiuni pe o temă de Haydn și Simfonia nr. 4 în Mi minor, op.98.

Duminică, 19 ianuarie, de la ora 18:30, va fi prezentată publicului opera în trei acte a lui Giacomo Puccini, „Tosca”. Gheorghe Bărbulescu semnează regia artistică iar scenografia poartă amprenta lui Șerban Jianu. Sub bagheta dirijorului Koichi Inoue, pe scenă vor evolua soliștii: Akiko Hayakawa, Răzvan Săraru, Cătălin Țoropoc, Bogdan Ocheșel, Constantin Acsinte, Mădălin Băldău, Iulian Bratu, Adrian Pîrlea și Mihaela Ionescu.  

Programul proiecțiilor din acest weekend găzduite de sala de cinema a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

Vineri, 17 ianuarie, de la ora 18:00, va avea loc proiecția de gală a  producției „Între chin și amin”, în prezența regizorului Toma Enache. Filmul este un omagiu adus victimelor din închisorile comuniste. Un tânăr compozitor, proaspăt logodit, ajunge în iadul reeducării de la închisoarea Pitești. Teribilul experiment este condus de temutul comandant Ciumău. Prin credință, supravietuiește torturilor și după eliberare compune o Odă lui Dumnezeu. Muzica o va salva pe logodnica lui, Lia. Distribuția este formată din: Kira Hagi, Constantin Cotimanis, Vali Popescu, Ana Pârvu.

Sâmbătă, 18 ianuarie, de la 12:00 și de la ora 17:30, aveți ocazia să-i revedeți pe Tom Holland, Robert Downey Jr., Emma Thompson, Rami Malek și Michael Sheen în producția „Dolittle”, regizată de Stephen Gaghan. După ce și-a pierdut soția în urmă cu șapte ani, excentricul dr. John Dolittle(Downney), un veterinar extrem de îndrăgit din Anglia victoriană, se izolează în spatele porților conacului său, singura companie fiind animalele exotice. Când tânara regină Victoria(Jessie Buckley) se îmbolnăvește, doctorul pornește cu mari ezitări într-o călătorie plină de aventuri către o insulă mitică pentru a căuta leacul care o va vindeca.

De la ora 15:00, sunteți invitați la un eveniment cinematografic fără precedent- musical-ul „Cats”. Producția regizată de Tom Hooper beneficiază de un decor spectaculos, tehnologie de ultimă oră și stiluri de dans care variază de la baletul clasic la cel contemporan, de la hip-hop la jazz, de la street dance la step. În distribuție pe James Corden, Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen, Taylor Swift, Rebel Wilson, și marchează debutul în film pentru Francesca Hayward, prim-balerină la Baletul Regal britanic.

În regia lui Adil El Arbi, Bilall Fallah, „Băieți răi pe viață” va fi programat sâmbătă, 18 ianuarie, de la ora 20:00. Marcus Burnett (Martin Lawrence) este acum inspector de poliție în timp ce Mike Lowery (Will Smith) trece prin criza vârstei mijlocii. Cei doi detectivi fac din nou echipă când un mercenar albanez, căruia i-au ucis fratele, le promite un bonus important. În distribuție: Will Smith, Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig.

Filmul de animație „Prințesa, „Condurii Roșii” și cei 7 pitici” revine în sala de cinema a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, duminică, 19 ianuarie, de la ora 12:00. Șapte prinți care au fost transformați printr-o vrajă în șapte pitici sunt în căutarea unei perechi de conduri roșii fermecați care au puterea de a-i face înapoi cum erau. Dar aceștia aparțin unei fete care nu-și cedează condurii cu una, cu două, căci are și ea nevoie de ajutor din partea celor șapte prinți. În distribuție: Chloë Grace Moretz, Sam Claflin, Gina Gershon, Patrick Warburton, Jim Rash.

Aventura cinematografică continuă cu producția „Spioni deghizați”, care poate fi vizionată de la ora 15:00. Super spionul Lance Sterling (Will Smith) și omul de știință Walter Beckett (Tom Holland) sunt caractere total opuse care trebuie să învețe să lucreze ca o echipă, în misiunea de a salva lumea. Distribuția îi aduce laolaltă pe: Karen Gillan, Will Smith, Tom Holland, Rashida Jones și Ben Mendelsohn.

De la ora 17:00, comedia „Like a Boss” regizată de Miguel Arteta redă povestea celor două prietene, Rose Byrne și Tiffany Haddish, care dețin o firmă de cosmetice. Când firma începe să piardă bani, cele două prietene trebuie să caute o soluție pentru a ieși din impas.

De la ora 20:00, „La cuțițe” în regia lui Rian Johnson, aduce în prim plan o distribuție de elită formată din Chris Evans, Ana de Armaș, Jamie Lee Curtis, Toni Collette, Don Johnson, Michael Shannon, LaKeith Stanfield, Katherine Langford și Jaeden Martell.

Curiosul și glumețul detectiv Benoit Blanc (Daniel Craig) este desemnat să investigheze crima momentului: renumitul scriitor Harlan Thrombey (Christopher Plummer) este găsit fără suflare în conacul său, imediat după cea de-a 85-a sa aniversare. Pentru a afla adevărul, Blanc jonglează printre secrete și jocuri de culise.

 

Articolul precedentUNESCO e interesat de scrisul vostru. Literatura, poate face lumea mai bună!
Articolul următorPuteri sporite pentru oamenii legii. Când pot folosi polițiștii forța fizică