Nava Maritimă Hidrografică „Cpt.cdor. Alexandru Cătuneanu” va reveni în curând acasă, la Constanța, după ce a participat, împreună cu alte 12 nave NATO, în apropierea insulei grecești Creta, la exercițiul „ARIADNE 19”.

Comandantul vasului, cpt.-cdor. Casian Rogers, a participat joi, 21 martie, la analiza post acțiune a exercițiului multinațional ARIADNE 19, împreună cu ceilalți comandanți ai navelor aliate implicate în exercițiu.

Activitățile desfășurate de navă au fost apreciate de către conducerea grupării navale, grupa de scafandri specializați în neutralizarea dispozitivelor explozive subacvatice aflată la bord a îndeplinit în siguranță operațiuni de scanare a raionului desemnat, dar și operațiuni de scufundare pentru identificarea acestora, iar echipajul navei și-a dezvoltat nivelul de instruire în cadru multinațional, în domeniul specific luptei împotriva amenințărilor subacvatice.

Participarea la acest exercițiu din Marea Mediterana contribuie la dezvoltarea relațiilor multilaterale dintre Forțele Navale Române și forțele navale participante și demonstrează faptul că România este un partener credibil și un furnizor de securitate în cadrul NATO.

Urmează ultima etapă a misiunii, plecarea navei din Insula Creta către portul Constanța, unde va ajunge la începutul săptămânii viitoare, și echipajul va putea să raporteze “Misiune îndeplinită!”

Articolul precedentAutoturisme căutate de autoritățile din Austria și Belgia, descoperite la Constanța
Articolul următorOlimpiada Națională de Chimie are loc, în acest sfârșit de săptămână, la Constanța