Un exercițiu comun, privind intervenția în caz de accident de aviație, a avut loc, marți, la Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” din Constanța, fiind implicate toate serviciile pentru situații de urgență.

 

Potrivit reprezentanților aeroportului, scopul exercițiului a fost verificarea capacității de răspuns și a cooperării pe timpul intervenției a serviciilor profesioniste cu serviciile private pentru situații de urgență și celelalte forțe ale UPU SMURD și serviciului de ambulanță, chemate în sprijin.

 

Printre participanții la exercițiu s-au numărat Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, UPU SMURD Constanța, Poliția municipiului Constanța, Inspectoratul Județean de Jandarmi și ROMATSA.

 

Conform scenariului exercițiului, o aeronavă de tip SAAB 2000 cu pasageri la bord a declarat urgență, incendiu la ambele motoare, anunțând aterizarea în regim de urgență în aproximativ 10 minute de la convorbirea cu Turnul de Control. Ulterior a fost declanșat Planul de Urgență, punându-se în aplicare măsurile și procedurile prevăzute de acesta. Conform scenariului, aeronava s-a prăbușit peste o clădire din incinta aeroportului, în misiunea de căutare și salvare fiind implicate direct echipa medicală și echipele de pompieri ale aeroportului.

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța a intervenit cu 2 autospeciale de stins incendii și o ambulanță.

 

După finalizarea exercițiului, s-a analizat timpul de răspuns și intervenție la aeronavă, procedurile aplicate de către echipa medicală a aeroportului, precum și intervenția și cooperarea tuturor serviciilor interne ale instituției implicate în acest proces, rezultatul fiind unul pozitiv.

Articolul precedentVIDEO/Dacă aveți haine pe care nu le mai purtați, nu le aruncați!
Articolul următorZeci de persoane, din „comunitatea marginalizată”, au primit o nouă șansă la școală