Un exercițiu de salvare a unei persoane aflată în pericol de înec, organizat de pompierii constănțeni, a avut loc, luni, pe o plajă din stațiunea Mamaia. La eveniment au mai participat scafandri din cadrul Centrului de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție și paramedici de la punctul de prim ajutor medical din Mamaia.

„La exercițiul de astăzi, o echipă formată din trei scafandrii, cu o ambarcațiune, a intervenit pentru salvarea unei persoane aflata în dificultate, în largul mării. Aceştia au recuperat victima și au scos-o la mal, acolo unde a fost predată echipajului medical de la punctul de prim ajutor temporar. Paramedicii au efectuat protocolul de resuscitare, în urma căruia persoana în cauză a început să aibă semne vitale. A fost preluată de echipajul SMURD și transportată la spital”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța.

Înainte de acțiune, au fost împărțite pliante turiștilor pentru a li se prezenta intervenția și a lua parte la aceasta. „Activitatea face parte dintr-o campanie de prevenire a riscului de înec, care se va derula în toate punctele cheie de pe litoral, prin care dorim să tragem un semnal de alarmă cetățenilor, asupra riscurilor la care se expun dacă nu respectă recomandările autorităților, semnificația steagurilor arborate la foișoare”, au mai spus sursele citate.

Cinci persoane și-au pierdut viața, înecate, în acest sezon estival pe litoralul românesc. Numărul înecaților în cursul sezonului trecut a fost de 38!