Un exercițiu comun de antrenament pentru căutare și salvare de vieți omenești pe mare și răspuns la poluare marină-SARPOL 2018, a fost declanșat, marți, atât pe mare cât și la țărm, fiind angrenate toate instituțiile cu responsabilități în domeniu. 

Conform scenariului exercițiului, în urma coliziuni între două nave, o mare cantitate de produs petrolier este deversata în mare. Se intervine atât pe mare cât și la țărm, respectiv în zona în care se estimează că va ajunge pata de produs petrolier.

În aceste condiții o parte importanta a exercițiului prevede activități ale forțelor și mijloacelor de intervenție în zona plajei Modern din Constanța.

În urma declanșării exercițiului a fost convocat, în regim de urgență, Comandamentul Operativ de Depoluare Marină (CODM), care sub coordonarea prefectului județului Constanța s-a aprobat punerea în aplicare a Planului Național de pregătire, răspuns și cooperare în caz de poluare marină cu hidrocarburi. Totodată, s-a activat Secretariatului Tehnic al CODM la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța.

La acest exercițiu sunt angrenate forte și mijloace de intervenție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apelor și Pădurilor, Ministerului Mediului, Ministerului Cercetării și Inovării, Ministerului Sănătății, Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, societăţi private și ONG-uri.

Articolul precedentCurse către Tallinn, Bergamo și Paris, din iunie, de la Kogălniceanu
Articolul următorOPC: Hering vândut ca somon, descoperit la Mega Image