Teatrul de Stat Constanța

 

„Billy șchiopul”, vineri, 1 noiembrie, ora 19:00

 

Comedia neagră revine pe scena Teatrului de Stat Constanța. Piesa lui Martin McDonagh vorbește despre umanitatea celor care par sălbatici, cruzi și lipsiți de orice empatie, dar care în sinea lor păstrează multă milă, înțelegere și dragoste pentru semeni. Billy este schilodul din Inishmaan, orfanul tratat cu totală lipsă de considerație, ba chiar cu agresivitate, de cei din jur, dar care, paradoxal, se dovedește, în final, a fi iubit de toți.

Spectacolul este regizat de Vlad Massaci, iar scenografia este realizată de Iuliana Vîlsan. Distribuția este formată din Nicodim Ungureanu, Vlad Lință, Laura Crăciun, Mirela Pană, Mihai Sorin Vasilescu, Marian Adochiței, Andrei Cantaragiu, Otilia Nicoară, Mircea Siromașenco. Asistent de regie este Teodora Petre. Vlad Massaci și Cristi Juncu au realizat traducerea textului.

 

„Testosteron”, sâmbătă, 2 noiembrie, ora 19:00

 

Comedia-cult „Testosteron”, în regia lui Traian Șoimu, cel care a adaptat piesa de succes a scenaristului, regizorului și producătorului polonez Andrzej Saramonowicz este prezentată publicului sâmbătă, de la ora 19:00. Marian Adochiței, Bogdan Caragea, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Andu Axente, Alexandru Medveghi și Adrian Dumitrescu fac parte din distribuție. Scenografia este semnată de Zsolt Fehér, iar asistent scenograf este Lăcrămioara Dumitrașcu, cea care a realizat și grafica afișului. Muzica îi aparține compozitorului constănțean Adrian Mihai, iar traducerea textului a fost realizată de Ioana Diaconu Mureșan.

În viziunea regizorului Traian Șoimu, piesa de teatru este „un spectacol despre cât de devreme sau cât de târziu înțelegi care ți-e rostul pe lumea asta, iar unii nu apucă să înțeleagă până mor.”

 

„Cea mai frumoasă soție”, duminică, 3 noiembrie, ora 19:00

 

Spectacolul, o comedie de situație din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se țese în jurul unei preafrumoase femei, curtate de toți bărbații din jurul ei reintră în repertoriul TSC, duminică, 3 noiembrie, de la ora 19:00.

Regia artistică, scenografia și ilustrația muzicală sunt realizate de Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște. Distribuția este formată din: Florina Stănculeț/Georgiana Rusu, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Medveghi, Laura Craciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Florentin Roman.

 

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

 

„Forța destinului”, sâmbătă, 2 noiembrie, ora 18.30 – Sala Teatrului.

Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului- ediția a 45-a continuă sâmbătă cu „Forța destinului”, opera în 4 acte de Giuseppe Verdi, după un libret de Franceso Maria Piave. Alice Barb semnează regia artistică și scenariul reprezentației. Scenografia îi aparține Mariei Miu. Corpul de soliști este format din: Akiko Hayakawa, Răzvan Săraru, Cătălin Țoporoc, Orest Pîslariu, Lucia Mihalache, Constantin Acsinte, Marius Eftimie, Gabriela Dobre, Laurențiu Severin și Iulian Bratu. Conducerea muzicală este asigurată de Koichi Inoue.

 

„Frumoasa și bestia”, duminică, 3 noiembrie, ora 18.30 – Sala Teatrului

 

Atmosfera de spectacol este întreținută în ultima seară de weekend de spectacolul de balet „Frumoasa și Bestia” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia și coregrafia sunt semnate de Horațiu Cherecheș, după basmul scris de romancierul Gabrielle – Suzanne Barbot de Villeneuve. Scenografia este asigurată de Natalia Kornilova. Pe scenă vor urca soliștii: Mizuki Kubota, Ryan Brown, Douglas Stewart, Daia Kashiwaba, Bogdan Bîrsănescu, Keito Shimomura, Yuria Soeta, Mayu Takahashi, Mayura Takase, Iguacel Sanchez.

 

Campionatul Mondial de Skandenberg, 26 octombrie – 4 noiembrie, Pavilionul Expozițional

 

Cea de-a 41-a ediție a evenimentului finanțat de Primăria Municipiului Constanța continuă în acest weekend după următorul program:

– vineri, 1 noiembrie, Ziua 4 de concurs – brațul drept – pentru toate categoriile de Master și pentru persoanele cu dizabilități; Cântar – seniori; Finalele și festivitatea de premiere

– sâmbătă, 2 noiembrie, Ziua 5 de concurs – brațul stâng – pentru seniori; Finale și festivitatea de premiere

– duminică, 3 noiembrie, Ziua 6 de concurs– brațul drept – pentru seniori; Finalele și festivitatea de premiere

Articolul precedentLucrările de dragaj avansează în Portul Constanța
Articolul următorBunuri contrafăcute, de peste 250.000 de lei, confiscate în Portul Constanţa Sud