Procurorii constănțeni au cerut arestarea preventivă, în lipsă, a doi bărbați din Constanța, acuzați între altele de tentativă la omor, după ce, în urmă cu o săptămână, au lovit și înjunghiat un client într-un club din Mamaia.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, în data de 02 august, în jurul orei 03.30, cei doi bărbați, Vasile Neculai, zis Eminescu, și Tani-Fidis Băncuță, zis Tancu, în timp ce se aflau în clubul Asylum din stațiunea Mamaia au avut o altercație cu un client, Silviu-Ionel Ștefancu. Acesta a fost agresat de „Eminescu”, fiind lovit cu pumnii dar și înjunghiat la nivelul bărbiei și la nivelului pieptului, plăgi tăiate ce au necesitate îngrijiri medicale evaluate la 8-9 zile de îngrijiri medicale și sutură. Tot în acest conflict, Băncuță l-a lovit în zona gâtului și, ulterior, i-a aplicat o lovitură cu o teacă de cuțit în spate. Conflictul s-a produs în timp ce localul era plin și a indus stare de frică și panică în rândul clienților.

În cursul zilei de 13 august au fost puse în executare mandate de percheziție domiciliară în vederea identificării de probe necesare administrării probatoriului cauzei și depistării inculpaților însă aceștia nu au fost găsiți, existând suspiciunea că au plecat din țară într-un timp foarte scurt de la săvârșirea infracțiunilor și încearcă sustragerea de la tragerea la răspundere penală.

Drept urmare, în cursul zilei de miercuri a fost formulată propunere de arestare preventivă, în lipsă, față de cei doi inculpați, Vasile Neculai, în vârstă de 33 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor, tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, iar Tani-Fidis Băncuță, în vârstă de 43 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Ambii inculpați sunt cunoscuți cu antecedente penale, fiind anterior condamnați la pedepse privative de libertate, pentru infracțiuni săvârșite cu violență, respectiv tentativă de omor.

Articolul precedentMăsuri de fluidizare a traficului prin punctele de trecere a frontierei din Constanța
Articolul următorRestricții stabilite pentru buna desfășurare a Zilei Marinei Române