Cel mai bun rezultat, medalie de aur, obținut de echipa României la  Olimpiada Internaţională de Matematică (OIM), a fost al lui Edis Memiș  elev la Liceul Internațional de Informatică din Constanța. Acest rezultat îi asigură clasarea între cei mai buni 15 elevi matematicieni din lume.

Lotul olimpic de matematică a obţinut șase premii (o medalie de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz) la a 60-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică (OIM), desfăşurată în perioada 10 – 22 iulie 2019, la Bath (Marea Britanie).

Acest palmares excelent a fost reușit în condițiile în care echipa României din acest an este una din cele mai „tinere” din istoria participării țării noastre, patru dintre olimpici fiind la prima prezență într-un concurs internațional de seniori de un asemenea nivel.

Olimpiada Internaţională de Matematică este cea mai prestigioasă competiție dintre olimpiadele internaţionale consacrate ştiinţelor. A fost lansată în 1959 la iniţiativa Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, fiind organizată la Brașov, într-o formulă ce a inclus șapte state. În total, România a găzduit Olimpiada Internaţională de Matematică de șase ori, ultima oară anul trecut, la Cluj-Napoca.

Articolul precedentÎncepe ONE! – cel mai mare festival al muzicii românești de pe litoral
Articolul următor201 candidați s-au înscris la examenul național de definitivare în învățământ