Elevii constănțeni solicită Ministerului Transportului și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice să retragă proiectul de ordonanță de urgență a Guvernului, pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor publice de transport persoane, pentru că acesta „va pune aproximativ 215.000 de elevi în imposibilitatea de a ajunge la școală”.

Federația Elevilor din România, alături de organizațiile neguvernamentale din sfera educațională – Organizația Salvați Copiii, Agenția Împreună, Societatea Academică din România, Asociația Human Catalyst, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ – adresează o scrisoare deschisă către Guvernul României, prin care solicită retragerea proiectului de ordonanță de urgență privind modificarea Legii 92/2007 deoarece poate afecta zeci de mii de elevi navetiști.

„Solicităm Guvernului România retragerea de îndată a Proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor publice de transport persoane în unităţile administrativ-teritoriale nr. 92/2007 din cauza efectelor nocive pe care le va avea asupra transportului elevilor care învață în altă localitate decât cea de domiciliu și, implicit, asupra ratei abandonului școlar”, precizează sursele citate.

Potrivit acestora, elevii, conform art. 84, alin. (1) și (2) beneficiază de reduceri de 50 la sută la transportul local în comun, care reprezintă deplasarea atât în interiorul localității, cât și între localități. „În ipoteza în care transportul județean este eliminat din Legea 92/2007, va fi negat și dreptul elevilor la acest tip de transport”, mai spun elevii.

Articolul precedentAmplă acțiune de ecologizare în zona stadionului de rugby din cartierul Badea Cârțan
Articolul următorÎncepe cel mai mare exercițiu multinațional naval din Marea Neagră, „Sea Shield 19”