Un cetățean egiptean a fost reținut de poliţiştii constănțeni după ce a încercat să-și șantajeze concubina, o femeie din Constanța aflată la muncă în străinătate, amenințând-o că dacă nu-i trimite bani îi poate omorî copiii. El ar fi amenințat că va da foc copiilor sau că îi va arunca în lac.

Potrivit polițiștilor constănțeni, femeia, în vârstă de 40 de ani, are domiciliul în Constanța dar în prezent muncește în afara țării. Ea ar fi fost contactată de către concubin, prin video-call, care ar fi expus o butelie și ar fi simulat stropirea copiilor cu benzină, amenințând că îi va incinera sau arunca în lacul Siutghiol, dacă nu îi va trimite 500 de euro.

„Cu sprijinul Serviciului pentru Imigrări al județului Constanța, s-a stabilit faptul că bărbatul de 42 de ani este cetățean egiptean cu reședință în România, acesta având doi copii de 6, respectiv 4 ani, în urma relației de concubinaj cu femeia în cauză”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

În cauză, polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj, iar bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi el va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Între timp, cei doi copii minori au fost încredințați familiei femeii.