Prima regattă a sezonului, SetSail Black Sea International Regatta, a fost un succes. Competiția a fost plină de adrenalină, clasamentele provizorii schimbându-se de la cursă la cursă. La start s-au aliniat douăzeci și cinci de echipaje de yachting din România și Bulgaria.

Organizată sub egida Federației Române de Yachting, în perioada 17-20 mai, la Marina Limanu, concursul a urcat pe podium șase echipaje concurente la trei clase: ORC A, ORC B și ORC C.

La clasa ORC A, medalia de aur a revenit echipajului Hope, locul al II-lea fiind ocupat de un echipaj de tradiție Quebramar, iar locul al III-lea a revenit echipajului Irony. Clasa ORC B a adus pe podium, pe primul loc, un echipaj din Bulgaria – Nimana, românii adjudecându-și următoarele poziții: Santa Monica (locul al II-lea) și Jackpot (locul al III-lea). Pelican Racing a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de la clasa ORC C, reușind să se situeze înaintea echipajului bulgaresc Elina (locul al II-lea). Medalia de bronz a revenit ambarcațiunii Ricochet.

Regatta le-a adus provocări serioase celor douăzeci și cinci de echipajer: opt curse, dintre care una de aproximativ 40 de mile marine și o vreme destul de capricioasă: vânt de diferite intensități și rotiri multiple, valuri, ploaie, soare.

Sezonul competițional de offshore de la Marea Neagră continuă cu International Sailing Regatta Poseidon-Balchik care se va desfășura la Marina Eforie în perioada 14-17 iunie și care constituie prima etapă a Romania Cup Alpha Bank (cupă care cuprinde cinci regatte) și, totodată, prima etapă a Black Sea Sailing Trophy (trofeu format din două competiții).

 

 

Articolul precedentVIDEO | Imnul NEVERSEA 2018 lansat astăzi!
Articolul următorPortul Constanța – finanțare europeană de peste 4 milioane euro pentru modernizarea unei dane