Doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța s-au aflat, marți, între cei 40 de agenți, subofițeri și ofițeri din cadrul tuturor structurilor MAI care au primit Emblema de onoare a ministerului.

În cadrul ceremonialului organizat cu ocazia zilei Ministerului Afacerilor Interne au fost acordate cele mai importante distincții pentru profesionalismul și devotamentul cu care angajații și-au îndeplinit atribuțiile și pentru faptul că prin acțiunile lor au salvat vieți omenești sau au prevenit producerea unor situații cu urmări grave și foarte grave.
Printre cei 40 de agenți de poliție/ subofițeri și ofițeri din cadrul tuturor structurilor MAI care au primit Emblema de onoare a ministerului s-au aflat și doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța: agent-șef principal de poliție Eugen-Iucsel Maican și agent-șef de poliție Vasile-Verdișam Budeanu.
Agent-șef principal de poliție Eugen-Iucsel Maican (45 de ani) este încadrat la Biroul Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Constanța și a fost premiat pentru contribuția la destructurarea mai multor grupări infracționale organizate, printre care un grup format din 31 de persoane, specializat în comiterea de furturi din locuințe. Agentul lucrează în cadrul IPJ Constanța de 23 de ani.
Agent-șef de poliție Vasile-Verdișam Budeanu (48 de ani) își desfășoară activitatea la Serviciul Investigații Criminale al IPJ Constanța și a fost premiat pentru că a intervenit salvator, în timp ce se afla în misiune în Italia, pentru salvarea mai multor turiști prinși în mijlocul unui conflict între suporterii unor echipe rivale de fotbal. Agentul lucrează în cadrul IPJ Constanța de 18 ani, doar pe linie de investigații criminale.

Articolul precedentAcțiunea de dezinsecție în Constanța a fost accelerată
Articolul următorFOTO VIDEO| Accident mortal pe DN 2A. Pieton care traversa neregulamentar, spulberat de o mașină