Promovabilitatea la nivelul județului Constanţa în această sesiune de bacalaureat, înainte de contestații, este de 61,00 la sută, au anunțat, miercuri, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), precizând că la șase dintre liceele din județ rata de promovare a fost de zero la sută.

Astfel, potrivit datelor prezentate de ISJ Constanța, la această sesiune a bacalaureatului au fost prezenți 4.562 de absolvenți de liceu. Dintre aceștia, 1.776 de elevi au fost respinși cu medii sub 5,00, iar 274 de elevi au fost respinși după ce au obținut medii cuprinse între 5,00 și 5,99. Doi elevi, ambii de la liceul Internațional de Informatică, Ana-Maria Milcu și Horia Claudiu Culea, au obținut medii de 10.

Comparativ cu rezultatele Examenului Național de Bacalaureat din iulie 2017 (62,07 la sută), în acest an s-a înregistrat o scădere de peste un procent.

Contestațiile pot fi depuse, miercuri, până la ora 16.00, iar rezultatele finale vor fi publicate luni, 09 iulie. Examenul de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenții de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: au susţinut probele de evaluare a competențelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea și au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Articolul precedentPlajele de pe litoralul românesc, sufocate de mucuri de țigară și plastice
Articolul următorVirginia Uzun, trimisă în judecată pentru abuz în serviciu, fals și complicitate la delapidare