Doi cetățeni străini, un ucrainean și un bulgar, au fost prinți de poliţiştii de frontieră constănțeni în timp ce încercau să intre ilegal în România, din Bulgaria, pe jos, pe la frontiera „verde”.

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Băneasa au depistat, vineri, pe raza localității Cetatea, doi bărbați care se deplasau pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării. Deoarece aceștia nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duși la sediul Sectorului Poliției de Frontieră pentru cercetări. Cei doi bărbați au prezentat pentru control două cărți de identitate care aveau însemnele autorităților din Bulgaria și Cehia, cea din urmă neîndeplinind condițiile de formă și fond ale uneia autentice, fiind falsă. În urma controlului corporal și al bagajelor, asupra cetățeanului ceh a fost descoperit un pașaport ucrainean.
Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni Ucraina și Bulgaria, de 58, respectiv 25 de ani. Aceștia au declarat că intenționau să ajungă în Ucraina.
În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și falsul privind identitatea. Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cei doi cetăţeni fiind predați în cursul zilei de azi autorităților bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Articolul precedentAproape 500 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în a treia zi de Neversea
Articolul următorVIDEO| Razie de amploare a polițiștilor. Sute de mașini oprite în trafic