Comandantul Flotei, contraamiralul de flotilă Daniel Căpățînă, s-a întâlnit, la Baza Aeriană de instruire și formare a personalului aeronautic de la Boboc, cu cei șapte ofițeri de marină, aflați la pregătire pentru a deveni piloți de elicopter. La finalizarea pregătirii, ofițerii de marină vor încadra funcții, la Grupul de Elicoptere de la Tuzla.

În cadrul discuțiilor, a fost analizată perioada de acomodare a marinarilor la cerințele și specificul bazei aeriene. În acest moment cei șapte ofițeri de marină din promoțiile 2014 – 2017 ale Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, urmează modulul de pregătire teoretică, în cadrul cursului de formare al piloților navali. Astfel, acum sunt parcurse terminologia de aviație, cursurile de aerodinamică, cursurile de limba engleză sau de meteorologie aeronautică. Este al doilea proiect major al Forțelor Navale, de instruire a ofițerilor de marină pentru a deveni piloți de elicopter, după cel derulat cu succes, în perioada 2005 – 2007.

La finalul perioadei de pregătire teoretică, va urma un modul de instruire în zbor, pe elicopterul IAR 316 B (Alouette). Ultimul modul va fi dedicat instruirii în zbor pe elicopterul IAR 330 Puma Socat.

Articolul precedentComisar de la Penitenciarul Tulcea, reținut pentru că le ducea deținuților telefoane mobile
Articolul următorToate aparatele radar disponibile, scoase pe șoselele județului