Toate cartierele orașului sunt luate la picior săptămână de săptămână, spațiile verzi fiind stropite pentru a se menține un nivel cât mai scăzut al densității insectelor.

Luni, angajații societății responsabile cu dezinsecția au ajuns în cartierele Abator, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Viile noi, CET, iar ieri acțiunile au fost suspendate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Astăzi, dacă vremea va permite, se va acționa la Icil, Casa de Cultură, Dacia, Trocadero, Tomis I, II și III. Până vineri echipele vor ajunge și în Faleză Nord, Inel I, II și III, I.C. Brătianu, Zona peninsulară, Tomis Nord, Tomis Plus, Compozitori, Baba Novac și Stațiunea Mamaia.
Substanța folosită de Primăria Municipiului Constanța este Permoffen Forte, soluție avizată de Ministerul Sănătății și care are o sferă largă de acţiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (ţânţari, muşte, căpușe, gândaci, furnici, etc.). Pentru a combate insectele se folosesc 1,5 litri de soluție pentru 100 de litri apă, substanța fiind împrăștiată cu atomizoare și aparate de mare putere purtate pe autovehicule.

Articolul precedentAmenzi de zeci de mii de lei aplicate de pompieri pe litoral
Articolul următorAu început înscrierile pentru admiterea la Universitatea „Ovidius”