hutuca_pnl

 

 Deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, critică măsura luată de Ecaterina Andronescu prin care vor fi închise clase de liceu din țară pentru a înființa clase profesionale. Impactul acestei decizii va afecta dreptul la educație pentru mii de elevi din localitățile cu nivel de trai scăzut și va crește riscul de abandon școlar.

În județul Constanța, Ecaterina Andronescu vrea să desființeze clase de liceu în localități precum Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Poarta Albă, Hârșova, adică în localități în care există primari PNL, menționează Bogdan Huțucă .

Redăm comunicatul de presă trimis de Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă:

” Abramburica desființează clase de lichttps://realitateadeconstanta.net/wp-admin/tools.phpeu în localitățile cu primari non-PSD

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a lansat un program vast de închidere a claselor de liceu în întreaga țară, motivul invocat fiind acela că înființează clase profesionale. Această decizie reprezintă însă un dezastru pentru mii de elevi care nu vor mai avea acces la educație pre-universitară și nu vor mai beneficia deci de șanse egale în societate.

Consecințele sunt dramatice pentru mii de elevi din localități mai sărace pentru care educația era singura șansă de a reuși în viață. Accesul la liceu pentru aceștia va fi îngreunat dacă părinții nu au destulă forță financiară pentru a-i ajuta să facă naveta în altă localitate. De aceea, va crește riscul de abandon școlar. Un alt efect negativ va fi dispariția normelor profesorale de matematică fizică, română și alte materii care vor fi predate mai puțin.

După cum ne amintim, tot Ecaterina Andronescu este cea care a desființat liceele de arte și meserii, pentru a susține dezvoltarea fabricilor de diplome pesediste.

Abramburica reînființează acum clase de meserii în anumite licee, însă această decizie nu are la bază un studiu sau măcar un dialog cu oamenii de afaceri din zonă. De exemplu, aceste licee profesionale pot fi înființate în parteneriat cu mari angajatori, așa cum este Șantierul Naval din Constanța.

Aceste așa-zise reforme ascund însă și dorința PSD de a micșora cheltuielile cu cadrele didactice, dorința PSD fiind aceea ca unii profesori să renunțe la această meserie.

Decizia Ecaterinei Andronescu ar trebui să se aplice în mod egal peste tot, însă cu toate acestea PNL consideră că cele mai afectate sunt orașele conduse de primari non-PSD.

În județul Constanța, Andronescu vrea să desființeze clase de liceu în localități precum Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Poarta Albă, Hârșova, adică în localități în care există primari PNL. Putem spune deci că asistăm la o lovitură cinică pe care o primesc mii de elevi din România a căror singură vină este că părinții lor nu au votat cu PSD.”

 

 

 

 

Articolul precedentForțele Navale la exercițiul Shield Protector
Articolul următorSpectacol total la Seawolves Bike Fest 2019