Curtea de Apel Constanța a decis miercuri 8 ianuarie să-l achite  pe decanul Facultății de teologie din Constanța, preotul Bogdan Moise, în dosarul penal în care era acuzat de fals intelectual și complicitate la instigare la abuz în serviciu. Decizia este definitivă.

Procurorii DNA îl acuzaseră pe Bogdan Moise de complicitate la instigare la abuz în serviciu, alături de un alt preot, care, cu ajutorul decanului, ar fi obținut titlurile de lector, respectiv,de conferențiar.

„În temeiul art.421 pct.1 lit.b Cod procedură penală respinge ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Constanţa şi inculpatul Moise Bogdan împotriva sentinţei penale nr.570/20.11.2018, pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul penal nr.7438/118/2017. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 600 lei, cheltuieli judiciare către stat, restul cheltuielilor judiciare rămânând în sarcina statului, conform art.275 alin.3 Cod procedură penală. Definitivă”, este soluţia pe scurt pronunţată de Curtea de Apel Constanţa.

„Preotul Moise Bogdan, decanul Facultății de Teologie din Constanța, a fost achitat definitiv de acuzele aduse de către DNA Constanța.  Curtea de Apel Constanța a decis azi respingerea apelului formulat de DNA, contra deciziei Tribunalului Constanța care prevedea achitarea preotului Moise de acuzele de infracțiuni de corupție.

Prin urmare, Părintele  Bogdan Moise nu a săvârșit nici o faptă de corupție, așa cum era acuzat de DNA”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.