Ceremonii, parade și artificii spectaculoase vor avea loc în Constanța de Ziua Marii Uniri.

Începând cu ora 09:00, la Monumentul „Victoriei” din Parcul Arheologic, va avea loc o ceremonie militară și religioasă pentru a rememora eforturile unor generații întregi de patrioți din toate regiunile istorice românești, dublate de jertfele de sânge ale ostașilor români pe câmpurile de luptă ale Marelui Război, care au condus la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. 

De la ora 11:00, peste 450 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Direcția Generală Poliția Locală, la care se alătură militari străini și un grup de cercetași, cu aproximativ 70 de mijloace tehnice vor participa la Parada Militară organizată pe bulevardul Tomis.  De asemenea, vor evolua și 6 aeronave. 

Primăria Constanța va oferi celor prezenți la eveniment stegulețe tricolore și baloane, iar la finalul paradei, va avea loc  un impresionant spectacol de artificii de zi. Cerul Constanței va fi colorat în roșu, galben și albastru, culorile drapelului României, simbolul neamului românesc.  

Antrenamentul general pentru organizarea manifestărilor se va desfășura luni, 28 noiembrie, în intervalul orar 09.00 – 13.00. 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentIncendiu la Spitalul pentru Copii din Cluj! Pacienții și aparținătorii de la etajele 3,4 și 5 au fost evacuați (FOTO)
Articolul următor  Separatoarele pentru pistele de biciclete de pe bulevardul Tomis au fost demontate