Festivalul de Jocuri și Reconstituiri Istorice Dapyx 2019, ediția a III-a, va avea loc în perioada 2-5 mai 2019, pe stadionul “Iftimie Ilisei” din Medgidia.

Festivalul poartă şi în acest fel păstrează viu numele regelui Dapyx, străvechi stăpânitor al acestor ţinuturi şi erou, în acelaşi timp, care a pierit în luptele pe care le-a purtat cu romanii în anii 29 – 28 a. Chr. Acest festival este, la ora actuală, unic în Romania şi în partea de est a Europei prin diversitatea epocilor istorice reconstituite de asociaţiile de profil participante: antichitate, evul mediu şi epocile modernă şi contemporană.

Fiecare zi are o serie de activităţi specifice, care vor satisface atât curiozitatea publicului larg, cât şi a iubitorilor de cultură sau a pasionaţilor de istorie, de meşteşuguri tradiţionale, de armament şi lupte demonstrative. Pe Stadionul Municipal “Iftimie Ilisei” vor avea loc reprezentaţiile asociaţiilor de reconstituire istorică, dar şi concerte cu artişti consacraţi.

Parada Festivalului se va desfășura joi, 2 Mai de la ora 18:00 – cu plecare din poarta mare a Stadionului Municipal “Iftimie Ilisei” din str. Poporului.

Programul festivalului poate fi consultat aici: DAPYX 2019 

 

 

Articolul precedentFarul, victorie în deplasare cu FC Argeș
Articolul următorFOTO| Casă cuprinsă de flăcări de la o candelă