Dana Dumitrescu va fi schimbată de la conducerea Teatrului de Stat Constanța în urma controlului dispus de președintele Consiliului Județean după ce un grup de actori a acuzat abuzuri ale conducerii.

Potrivit raportului întocmit de corpul de control al CJ Constanța, au fost identificate mai multe neconformități, atât din punct de vedere al contractelor de prestări artistice, cât și în ceea ce privește actele administrative.

Drept urmare, Horia Țuțuianu a anunțat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că, din cauza neregulilor constatate, a luat decizia schimbării din funcție a directorului Dana Dumitrescu, acesteia urmând să nu-i mai fie reînnoit contractul de management. „Ca urmare, după acest control, dispun activarea articolului 27 din cadrul contractului de management al doamnei Dumitrescu. Astfel, va avea un preaviz de 60 de zile până la finalizarea contractului dumneaei. În plus, i-am solicitat ca în termen de 30 de zile să remedieze toate neregulile punctate în cadrul acestui raport. (…)Pe doamna Dumitrescu o apreciez în mod deosebit ca și om de teatru, însă contest calitățile dumneaei de manager. Sper să înțeleagă și, în viitor, să putem lucra împreună fără resentimente”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

El a precizat vă la expirarea contractului de management al Danei Dumitrescu, la conducerea Teatrului de Stat Constanța va fi numită o persoană din afara instituției.

Scandalul de la Teatrul de Stat din Constanța, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Constanța, a izbucnit în luna noiembrie a anului trecut după ce mai mulți actori au semnalat, într-o scrisoare, abuzuri ale managerului instituției, Dana Dumitrescu. Ulterior, președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu, a trimis o echipă a Corpului de Control la Teatrul de Stat Constanța. Echipa de control a fost formată din 11 reprezentanți ai direcțiilor instituției, iar concluziile au fost centralizate și analizate de către Direcția de Turism și Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate.

Articolul precedentAutoutilitară, căutată de autoritățile din Germania, descoperită la Ostrov
Articolul următorMai puține cazuri de delfini eșuați în 2018 decât în 2017!