familie

 

         În vederea întăririi funcțiilor familiei, a reducerii numărului de copii instituționalizați și reintegrării minorilor aflați în centre de plasament, în perioada 21-30 august 2019, DGASPC Constanța în colaborare cu Primăria comunei Cumpăna, vor desfășura un Curs de educație parentală.

Cursul se desfășoară la Centrul multifunctional de asistență socio-medicală Cumpăna, de două ori pe săptămână. Vor fi abordate și situațiile de violență în familie, abuz fizic și sexual și exploatarea copiilor prin muncă iar participanții vor fi informați cu privire la legislația în vigoare și modalitățile de prevenire a unor astfel de situații.

La acest curs s-au înscris zece mămici care domiciliază pe raza comunei Cumpăna, județul Constanța, care doresc să-și dezvolte abilitățile parentale și  care vor să împărtășească din experiența lor ca părinți.

Scopul cursului de educație parentală este acela de a încuraja participanţii să-şi studieze mai în amănunt viaţa şi modul în care ei relaţionează cu copiii lor și de a descoperi o gamă mai largă de alternative pozitive şi eficiente pentru rolul de părinte.

Părinții vor învăța: noi abilități de comunicare cu partenerul și cu copiii; să–şi înţeleagă mai bine copiii; să înveţe abilităţi eficiente pentru rolul de părinte şi abordări pozitive ale disciplinării; să construiască o reţea de sprijin pe plan local.

 

 

 

 

Articolul precedentDervișii rotitori în Mamaia. O experiență autentic turcească!
Articolul următorVrei să fii polițist local? Primăria Constanța face angajări