Managerul Teatrul de Stat din Constanța, Dana Dumitrescu, acuzată de un grup de actori de abuzuri în cadrul instituției, spune că toate învinuirile ce i se aduc sunt false. Ea a remis presei un comunicat de presă, în care respinge toate cele 20 de acuzații pe care i le-au adus actorii.
Managerul Dana Dumitrescu spune că actorii care i-au adus acuzațiile reprezintă un grup minoritar, deși ar fi încercat, „prin presiune”, să îi determine și pe alții să li se alăture. În documentul citat, ea respinge fiecare dintre cele 20 de acuzații, de „abuzuri decizionale în interes personal”, pe care grupul de actori protestatari i le aduce. Astfel, ea menționează, între altele, că alegerea spectacolelor se bazează exclusiv pe valoarea lor literară și dramaturgică și pe conceptul repertorial din programul de management și spune că nu a făcut niciodată presiuni asupra vreunui regizor pentru a distribui sau nu un anume actor într-un rol. „Acuzația va trebui dovedită în instanță”, spune managerul teatrului.
De asemenea, Dana Dumitrescu spune că de doi ani au fost montate numai spectacole în care nu a fost distribuită, iar în spectacolele în care apare, joacă Pro bono. „De când am devenit manager al Teatrului de Stat Constanța, toată activitatea mea ca actriță a fost PRO BONO, fără a încasa absolut nimic pentru prestațiile din spectacolele în care am fost distribuită. Acuzațiile sunt lipsite astfel de orice temei şi semnatarii vor trebui să răspundă”, precizează Dana Dumitrescu.
Potrivit acesteia, imaginea teatrului constănțean a crescut în ultimii ani, „mai ales datorită Festivalului Internațional de Teatru <Miturile cetății>”, participările la festivaluri și deplasările sunt în creștere, iar producțiile teatrului sunt apreciate atât de critică, dar și de public.

Un scandal a izbucnit la Teatrul de Stat din Constanța, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Constanța, după ce mai mulți actori au semnalat, într-o scrisoare, abuzuri ale managerului instituției, Dana Dumitrescu. În replică, președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu, a anunțat că va trimite o echipă a Corpului de Control la Teatrul de Stat Constanţa.

Articolul precedentAlertă meteo. Cod galben de vânt puternic și ploi în Dobrogea
Articolul următorCod Galben – Circulația trenurilor se face în condiții de iarnă