Viitorul sezon estival aduce un nou punct de atracţie pe litoralul românesc . Se  pregăteşte un proiect de reluare a croazierelor turistice pe Canalul Dunăre – Marea Neagră, între porturile Agigea și Murfatlar.

Excursiile vor fi efectuate cu o navă de pasageri, cu îmbarcare din Portul Constanţa Sud, din aval de Ecluza Agigea, cu tranzit pe canal până în Portul Murfatlar, de unde turiştii vor merge cu autocarele să viziteze monumentul Tropaeum Traiani, bisericile de cretă și mânăstirile Sfântul Apostol  Andrei şi Dervent.

„Ne dorim ca începând cu sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, să se facă măcar de două ori pe săptămână acele croaziere de la Ecluza Agigea către Portul Murfatlar.. Eu zic că la momentul acesta, noi, ca şi companie, încercăm să revitalizăm lucrurile care ne pot aduce plus valoare nouă, judeţului, dar şi ţării, pentru că până la urmă vindem Constanţa şi România, nu vindem doar Constanţa”, a declarat Daniel Georgescu, Directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile.

Sursa foto: Mircea Stoian, facebook.com/fotografieaeriana

 

Articolul precedentNava maritimă hidrografică „Alexandru Cătuneanu” participă în premieră la un exercițiu multinațional
Articolul următorVictorie clară pentru HC Dobrogea Sud în meciul cu SCM Politehnica Timișoara