Corveta TCG „Buyukada” a acostat miercuri, 24 aprilie, în portul Constanța, pentru o escală de trei zile, care se înscrie în contextul dezvoltării relațiilor militare bilaterale româno-turce.

Pe timpul staţionării, sunt prevăzute vizite la Comandamentul Flotei, la autoritățile publice locale și la Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța. Marinarii militari turci vor depune coroane de flori la Cimitirul Eroilor Turci din Slobozia și vor vizita obiective turistice din Constanța.

În cursul zilei de miercuri, comandantul corvetei turcești, comandor Berke Uraz, alături de Sulhi Turan, consul general al Republicii Turcia la Constanța, precum și reprezentanți ai Forțelor Navale ale Republicii Turcia și ai Forțelor Navale Române, s-au întâlnit cu viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu, alături de subprefectul județului Constanța, Șenol Ali. Oficialii militari au reiterat importanţa Mării Negre pentru Alianţa NATO, ca zonă de interes special pentru securitatea europeană şi euro-atlantică şi au evidențiat importanţa prezenţei navelor şi a capacităţilor aliate în regiune.

 

Vineri, 26 aprilie, în intervalul orar 14.00 – 17.00, nava turcească va putea fi vizitată de către populația civilă.

Articolul precedentProgramul chioșcurilor RATC în perioada minivacanței de Paști și 1 Mai
Articolul următorActivități de prevenire ale pompierilor constănțeni în perioada Sărbătorilor Pascale