Corneliu Idu, patronul uneia dintre cele mai vechi companii de shipping din ţară și cel care i-a sprijinit în carieră pe Simona Halep şi Horia Tecău a murit astăzi la 70 de ani. Acesta fusese diagnosticat cu COVID-19

Corneliu Idu se simţea rău şi a fost internat de urgenţă, însă cadrele medicale nu au mai putut face nimic.

Corneliu Idu s-a născut în anul 1950, la Tuzla. Locuia în Eforie, oraş unde făcuse liceul, apoi urmase Institutul de Marină Mircea cel Bătrân din Constanţa (actuala Academie Navală). Influentul om de afaceri a fost jucător de handbal. Arena sa de tenis, Arena Tenis Club Idu din Mamaia, găzduia competiţii internaţionale de tenis.

Revista Forbes, care l-a inclus în Topul celor mai bogaţi români, scria că Idu este cunoscut în Constanţa ca „un om afaceri important din punct de vedere financiar“ care „îşi propusese să pună pe picioare cel mai mare terminal de gaz petrolier lichefiat (GPL) de la Marea Neagră“.  Corneliu Idu inaugurase la începutul lui octombrie 2019 cel mai modern şi cel mai mare siloz de la Marea Neagră şi Marea Mediterană. Silozul este situat în Dana 80 a Portului Constanţa. Investiţia totală a fost de 50 milioane euro. „Practic este singurul terminal de cereale independent, celelalte aparţinând marilor traderi”, după cum a declarat presei economice Corneliu Idu.

 

 

Sursa: Realitatea de Constanta