Poliţiştii de frontieră au descoperit, ascuns între scaunele unui autoturism, un minor din Republica Cehia pe care mama acestuia a încercat să-l treacă frontiera deoarece nu deţinea documente de călătorie pentru acesta.

În data de 02.08.2020, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control, călătorind cu un autoturism marca Opel, trei persoane,  care au prezentat la controlul de frontieră documente de identitate  valabile emise de autorităţile din Cehia.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, ascuns între scaunele din faţă şi bancheta maşinii, un minor în vârstă de 5 ani.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că unul din cei trei ocupanţii ai autoturismului este mama copilului ascuns, care a recurs la această metodă deoarece nu deţinea documente de călătorie pentru copil pentru a putea trece frontiera..

În cauză poliţiştii de frontieră au întocmit lucrarea penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere a frontierei de stat și complicitate la trecerea ilegală a frontierei de stat, iar mama a fost îndrumată către reprezentanţa diplomatică a Cehiei, pentru a reglementa situaţia minorului.

 

Sursa: Realitatea de Constanta