Micuții pacienți din secțiile Pediatrie și Chirurgie Pediatrică ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, dar și însoțitorii lor, au participat, vineri, la o acțiune organizată în cadrul campaniei „Salvează Vieți: Igiena Mâinilor”.

Inițiativa este coordonată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) care îndrumă profesioniștii din domeniul sănătății să sprijine prevenirea infecțiilor asociate asistenței medicale (IAAM). În acest an, tema campaniei este “Îngrijirea curată pentru toți – este în mâinile voastre”.

Infecțiile asociate asistenței medicale duc la spitalizare prelungită, costuri suplimentare masive pentru sistemele de sănătate, costuri mari pentru pacienți și familiile aparținătoare, chiar decese care puteau fi evitate. Multe măsuri de prevenire și control al infecțiilor ( inclusiv igiena mâinilor) sunt simple, ieftine și eficiente, dar presupun responsabilizarea personalului medico-sanitar, inclusiv schimbări de comportament.

Campania susținută la nivelul SCJU Constanța constă în acțiuni de informare și instruiri atât în rândul personalului medical și auxiliar cât și în rândul pacienților și aparținătorilor. Astăzi, copiii internați în secțiile clinice Pediatrie și Chirurgie Pediatrică au participat la activități al căror scop a fost acela de a învăța despre igiena mâinilor și cum este corect să se spele pe mâini. La final au primit diplome și premii constând în produse de igienă.

Articolul precedentPercheziții la persoane bănuite de proxenetism, în Constanța și Cluj
Articolul următorMii de acadele contrafăcute, descoperite în Portul Constanţa Sud