GSP Offshore și OMV Petrom au semnat,  un contract-cadru pentru asigurarea serviciilor integrate offshore ale instalațiilor și echipamentelor din perimetru de mică adâncime Istria. Contractul este estimat la peste un miliard de lei

GSP va integra o serie de servicii care includ operațiuni și întreținere on-shore și offshore, precum și operațiuni portuare, transport maritim, servicii de aviație și alte servicii de asistență.Proiectul este programat să înceapă în a doua jumătate a anului 2019 și are o durată estimată de 8 ani

Operațiunile prevăzute în contract vor fi realizate de GSP Offshore SRL cu sprijinul companiilor din grupul GSP – Grup Servicii Petroliere Logistic SRL (“GSP Logistics”), Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL (“GSP Shipyard”), Grup Servicii Petroliere Catering SRL (“GSP Catering”) și Vega Offshore SRL, în calitate de subcontractanți.

Contractul a fost atribuit în urma unei proceduri de achiziție publică la care au participat trei furnizori internaționali și doi furnizori de servicii locale.

Directoratului responsabil pentru activitatea de upstream al OMV Petrom, a confirmat că  licitația pentru asigurarea serviciilor integrate offshore ale instalațiilor și echipamentelor din perimetru de mică adâncime Istria, organizată de OMV Petrom, a fost câștigată de compania românească GSP Offshore.

Tot în luna iulie, GSP  a semnat cu Lukoil Overseas Atash BV un contract de servicii integrate de foraj, pentru perimetrul Trident, în sectorul economic  românesc al Mării Negre. Prin acest contract, GSP intră pe piața de foraj la mare adâncime.

Articolul precedentPrimarul Mangaliei cere demisia președintelui CJ Constanța
Articolul următorVIDEO| Gheorghe Hagi: Încercăm să facem imposibilul