Jucării contrafăcute în valoare de peste 1.000.000 lei, au fost confiscate în Portul Constanța Sud Agigea.

În luna mai, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud au efectuat controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București. În urma controlului, au fost descoperite 14.300 jucării, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Poliţiştii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, în data de 30.05.2019 s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. S-a stabilit că administratorul firmei este un cetăţean român, în vârstă de 44 de ani.

Jucăriile dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 1.018.900 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsuri legale care se impun.

 

 

Articolul precedentSalvamari pe plajele din Mamaia și Constanța, începând cu 1 iunie
Articolul următorAtenție, constănțeni! Mâine începe ridicarea autovehiculelor fără permis, în zona peninsulară