Dosar penal întocmit de polițiștii de frontieră sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, pe numele unui cetățean român, în urma descoperirii într-un container sosit din China, a unor bunuri în valoare de peste 40.700 de lei.

În luna decembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în urma controlului unui container sosit din China în portul Constanța Sud Agigea, au descoperit 1824 articole de petrecere susceptibile a fi contrafăcute.

Poliţiştii de frontieră au extins cercetările și în data de 15.01.2020 s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.  De asemenea, s-a stabilit faptul că administratorul firmei din Ilfov este un cetăţean român, în vârstă de 37 de ani.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.