Mai multe echipe lucrează seară de seară pentru a menține un nivel scăzut al densității insectelor în municipiul Constanța.

Muncitorii stropesc astăzi spațiile verzi din stațiunea Mamaia, cartierele Tomis Plus și Palazu, iar mâine noapte vor acționa în parcul Tăbăcărie și cartierul Tomis Nord. Concomitent, platformele de gunoi sunt stropite împotriva insectelor și sunt igienizate.
Substanța folosită de Primăria Constanța este Permoffen Forte, soluție care este avizată de Ministerul Sănătății și care are o sferă largă de acțiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (țânțari, muște, căpușe, gândaci, furnici, etc.). Pentru a combate insectele se folosesc 1,5 litri de soluție pentru 100 de litri apă.
Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare, trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare – pentru familiile de albine și viermi de mătase, pentru evitarea contactului cu insecticidele.
Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.
De asemenea, persoanele juridice și fizice din municipiu sunt atenționate că au obligația să efectueze activitățile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei precum și ori de câte ori este necesar.

Articolul precedentCadrele medicale din cadrul Spitalului Județean Constanța asigură permanența la Neversea
Articolul următorFregata „Regele Ferdinand”, integrată într-o grupare navală NATO