Constănțenii vor plăti mai mult pentru căldură, începând cu data de 1 ianuarie, urmând să achite 275 de lei în loc de 225 pentru Gigacalorie, cât este în prezent.

Consilierii locali ai orașului, întruniți, joi, în ședință ordinară, au adoptat un proiect de hotărâre privind stabilirea prețului reglementat pentru energie termică, format din prețul de producere a energiei termice şi tarifele serviciilor de transport, distribuție şi furnizare în sistem centralizat, începând cu data de 1 ianuarie în municipiul Constanţa. Prin hotărâre, acesta a fost majorat la nivelul de 534,35 lei/Gcal, dar este subvenționat pentru populație, până la valoarea de 275 de lei.

Măsura a fost luată după ce Electrocentrale Constanţa SA (CET Palas) a primit acceptul ANRE să majoreze, la rândul ei, tarifele. „La începutul sezonului rece, atunci când am început cu o criză a apei calde, generată de situația neplăcută în care se află compania Electrocentrale Constanța SA, am făcut o intervenție rapidă și masivă, plătind în avans sume consistente către această companie. Am reușit astfel să reducem pentru primele luni din sezonul rece prețul gigacaloriei de la 250 de lei la 225 de lei. Dar, întrucât prețul gazelor, întrucât prețul energiei, au crescut, compania Electrocentrale Constanța SA a obținut o majorare de tarif din partea ANRE. Această majorare din partea ANRE-ului încredințată, aprobată de cei de la Electrocentrale Constanța SA, a dus la creșterea prețului pentru populație. Astfel încât prețul către populație este 275 de lei. Încercăm să păstrăm media de 250 de lei, așa cum a fost și anii anteriori, adică am avut aproape trei luni cu 225 de lei, probabil aproape trei luni cu 275 de lei, astfel încât să nu împovărăm constănțenii”, a explicat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Articolul precedentBunuri de contrabandă, confiscate de polițiștii de frontieră din Vama Veche
Articolul următorFOTO| Incendiu la Siminoc. Intervin pompierii