Constănțenii racordați la sistemul centralizat de termoficare au din nou apă caldă la robinete, începând de miercuri, după ce furnizarea acesteia a fost sistată în cursul săptămânii trecute.

„Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice din Constanța le aduce la cunoștință consumatorilor conectați la sistemul centralizat că apa caldă curge din nou la robinete”, a anunțat, miercuri, Primăria Constanța.

Locuitorii care nu au încă apa caldă au fost rugați să sune la dispeceratul RADET Constanța și să semnaleze orice problemă legată de distribuire, pentru remedierea urgentă a situației.

 

Peste 60.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat de termoficare au fost lipsite, de săptămâna trecută, de apă caldă din cauza unui conflict iscat între societatea Electrocentrale (CET) SA Constanța și RADET Constanța.

Astfel, în data de 10 septembrie, CET Constanța a trimis un preaviz către RADET Constanța în care preciza că, dacă până la data de 26 septembrie, conducerea regiei nu va urgenta să își plătească o parte din datorii și nu va prezenta un plan de eșalonare a debitelor, se va sista furnizarea agentului termic către toți consumatorii racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța, începând cu data de 27 septembrie. Electrocentrale SA își motiva decizia precizând că, la rândul ei, are datorii mari către furnizorii de apă și gaze.

Acest preaviz a fost pus în aplicare la data stabilită și, drept urmare, peste 100.000 de locuitori ai municipiului Constanța au rămas fără apă caldă.

Situația a fost remediată abia după ce, în urma unei ședințe a Consiliului Local Municipal, s-a decis ca Primăria Constanța să plătească în avans subvenția pentru căldură, pentru sezonul rece 2018/2019. Astfel, Electrocentrale (CET) Constanța SA a putut să reia furnizarea apei calde către locuitorii municipiului Constanța.

Articolul precedentConstanța devine capitala frumuseții
Articolul următorCentrul Național de Pregătire a Juniorilor pentru gimnastica artistică feminină deschis la Constanța