Doi bărbați au fost arestați preventiv de polițiștii constănțeni, fiind acuzați de înșelăciuni cu ordine de plată, prejudiciul produs de aceștia unor firme fiind estimat la aproape 800.000 de lei.

Polițiști ai Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat, sâmbătă, 11 percheziții domiciliare, pe raza județului Constanța, la persoane bănuite de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Din cercetări a rezultat că, în perioada octombrie 2018 – martie 2019, doi bărbați, de 29, respectiv 36 de ani, ar fi emis ordine de plată bancare refuzate pentru lipsă total disponibil și specimen semnătură diferit și s-ar fi folosit de mai multe societăți comerciale special constituite în scop infracțional, în scopul achiziționării de produse de la opt firme. De asemenea, aceștia ar fi desemnat administratori în drept persoane fără ocupație și care nu ar fi avut legătură cu activitățile societăților în cauză.

În urma perchezițiilor de sâmbătă, polițiștii au ridicat șapte laptopuri, 19 telefoane mobile, peste 1.100 de litri de vin, produse făinoase și pește congelat, în valoare de aproximativ 83.000 de lei, bunuri ce au fost restituite reprezentanților societății păgubite, precum și documente și înscrisuri cu valoare probatorie. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 780.000 de lei.

Cei doi bărbați, din Constanța și Medgidia, au fost prezentați, duminică, în fața unei instanțe care a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Articolul precedentAgenția Fiscală Nr. 1 și-a mutat activitatea în Centrul Comercial TOM
Articolul următorCum va fi vremea în Dobrogea în intervalul 01 – 14 aprilie