Un constănțean de 31 de ani este cercetat de polițiști după ce a fost  depistat conducând un autoturism care nu avea drept de circulație în România, fără a deține permis de conducere și care a prezentat la control un certificat I.T.P. fals.

La sfârșitul săptămânii trecute, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești – I.T.P.F. Iași a oprit pentru control, în localitatea de frontieră Brănești, județul Galați, un autoturism, înmatriculat în Marea Britanie, condus de un cetățean român, în vârstă de 31 de ani, domiciliat pe raza județului Constanța. Șoferul nu a putut prezenta permisul de conducere, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta nu a obținut niciodată dreptul de a conduce autovehicule.

Autoturismul figurează ca fiind radiat din circulație de autoritățile din Marea Britanie, iar certificatul care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Sursa: Realitatea de Constanta