Polițiștii locali constănțeni au amendat, vineri, cu 1.500 de lei, un bărbat care își lăsase liber, pe domeniul public, un câine de talie mare, din rasa American Staffordshire Terrier.

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța, câinele nu avea botniță și lesă, punând astfel în pericol trecătorii dintr-o zonă intens circulată de pe Bulevardul Tomis din Constanța. Deținătorul patrupedului a fost sancționat contravențional cu suma de 1.500 de lei, în conformitate cu dispozițiile O.U.G nr.55/2002 privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi.

Prin câini periculoși se înțelege câinii aparținând următoarelor rase, grupate în două categorii după cum urmează:

– categoria I: câini de luptă și de atac, asimilați prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog și metișii lor;

– categoria a II-a: câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor.

„Aducem în atenția opiniei publice, totodată, că nerespectarea obligațiilor legale privind deținerea unui animal de companie și plimbatul câinelui fără lesă și/ sau botniță pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar și însoțit de stăpân, cu excepția locurilor special amenajate, poate atrage răspunderea contravențională a însoțitorului animalului de companie cu amendă contravențională ce poate ajunge până la 1.500 de lei”, spun sursele citate.

În ultimele 24 de ore au fost depistați și sancționați contravențional pentru astfel de abateri cinci posesori de câini.

Articolul precedentBoboteaza și Soborul Sfântului Ioan Botezătorul în Arhiepiscopia Tomisului
Articolul următorTransport agabaritic de la vama Borș până la Poarta 7 a Portului Constanța