Un spital construit de la zero, care va prelua integral activitatea actualului Spital Județean de Urgență va fi construit la Constanța anunțat astăzi președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, după ce Guvernul României a pus la dispoziția Constanței terenul aferent construcției, în baza proiectului propus de Consiliul Județean.

Președintele Consiliului Județean Constanța a susținut miercuri, 22 iunie 2022, o declarație de presă, în timpul căreia a anunțat intrarea în linie dreaptă a proiectului privind construirea unui nou mare spital la Constanța. Viitoarea unitate medicală va prelua în totalitate activitatea actualului Spital Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța. 

Declarația vine ca urmare a hotărârii Guvernului României, cuprinsă în actul normativ 784/16 iunie 2022, prin care s-a decis trecerea unui imobil – teren plus clădire – aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Sănătății în domeniul public al județului Constanța. Terenul de peste 100.000 de mp are drept destinație ridicarea noului mare spital al Constanței. 

„Viitorul spital va fi construit din fondurile proprii ale Consiliului Județean Constanța, dar și din fonduri guvernamentale și externe. Toate secțiile care funcționează acum în cadrul Spitalului Județean, cu număr de paturi, cu personal, vor fi transferate în clădirea viitorului spital. Fiind o unitate medicală pe care o vom ridica de la zero, vom aduce aici aparatură medicală nouă, de ultimă generație……Un avantaj al viitorului spital este poziționarea acestuia, fiind aproape de heliport, unde este și elicopterul SMURD. Acum, situația este complicată din acest punct de vedere, nu avem posibilitatea să ținem elicopterul SMURD în curtea Spitalului Județean” , a declarat Mihai Lupu, președinte CJ Constanța.

Sursa: Realitatea de Constanta