Zeci de medalii au fost obținute de atleți și cinci para-atleți români ce au participat, la Constanța, la cea de-a 41-a ediție a Campionatului Mondial de Skanderbeg și a 22-a serie a Campionatului Mondial de Skanderbeg pentru persoanele cu dizabilități.

Aproximativ 1.500 de sportivi, din peste 50 de țări, au participat, în perioada 26 octombrie – 4 noiembrie, la cea de-a 41-a ediție a Campionatului Mondial de Skanderbeg și a 22-a serie a Campionatului Mondial de Skanderbeg pentru persoanele cu dizabilități. Evenimentul a fost organizat de Asociația Română de Skanderbeg „Braț de Fier” și „World Armwrestling Federation WAF’’ și a fost finanțat de Primăria Constanța. România a fost reprezentată de 85 de atleți și cinci para-atleți.

Cine sunt câștigătorii?

La juniori și tineret, Migit Cristi din Constanta a obținut locul III la -90 de kg si Alin Tudor din Bucuresti locul III la tineret -75 de kg.

La categoriile master (veteranii), Ștefania Robescu a reușit să cucerească medalia de Imaginebronz la categoria master women -60 kg, Andronache Daniel locul II la Masters – 80 kg, Ion Oncescu locul I la categoria Masters -100 kg (campion mondial) urmat de Făt Olimpiu – locul II la categoria Masters – 100 kg. Pătrașcu Daniel a obținut locul II la categoria -80 kg Grand Master (peste 50 de ani), Augustin Manțog – locul II la grand master -90 kg, Grosu Ion – locul III la categoria grand master +100 kg. Nu în ultimul rând, Mircea Cârloganu locul I la categoria senior grand master -90 kg.

Campionatului Mondial de Skanderbeg, Disabled și Masters, brațul drept, a adus României încă șase medalii prin: Robescu Ștefania – Bronz – Master Women -60 kg, Andronache Daniel – Argint – Masters -80 kg, Oncescu Ion – Aur – Masters -100 kg, Fat Olimpiu – Bronz – Masters -100 kg, Robescu Relu – Argint – Grand Masters +100 kg, Cârloganu Mircea – Aur – Senior Grand Masters -90 kg.

De asemenea, România a obținut locul II pe echipe la Masters Men!

Viorel Dobrin a obținut locul 4 la categoria Seniori -80 kg și Andrei Chipreanov locul 4 la categoria Seniori -100 kg.

ImagineCampionatul Mondial de Skanderbeg pentru persoanele cu dizabilități a adus medalii României, prin sportivul Țecu Sergiu care a reușit să cucerească a III-a treaptă a podiumului la categoria standing men -90 kg. Totodată Ionuț Anghel -65 kg și Ionuț Senche +75 kg, aflați la prima participare la un Campionat Mondial, au ocupat locul V la categoria lor de greutate, (persoane cu dizabilități locomotorii – disable sitting man).

Înaintea finalelor de sâmbătă, marele fotbalist Gheorghe Hagi a acceptat invitația reprezentanților Asociației Române de Skanderbeg „Braț de Fier”. Gheorghe Hagi, care a încrucișat brațul cu multiplul campion mondial Ion Oncescu şi a fost recompensat cu una dintre medaliile cucerite de Ion Oncescu, la categoria Masters +40 de ani, categoria 100 de kilograme.Imagine

Articolul precedentNeatenția face victime! Trei persoane rănite în urma unui accident
Articolul următorTupeu incredibil al unui prahovean: i-a furat unui polițist țigările din buzunar!!