Consiliul Local Mangalia a aprobat, într-o ședință de îndată, mai multe proiecte de hotărâre, care vizează Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) de la nivelul orașului.

Astfel, consilierii locali au adoptat proiectul de hotărâre privind documentația tehnico-economică (faza DALI) și indicatorii tehnico-economici aferenți PMUD, privind nevoia de mobilitate urbană referitoare la transportul public, transportul nemotorizat, transportul electric, siguranța rutieră, etc. Proiectul va fi realizat prin contractarea fondurilor europene – POR 2014-2020. Obiectivul Specific 3.2 – Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane, bazate pe PMUD.

Conform documentației tehnice, lucrările care fac obiectul PMUD se referă la lucrări de modernizarea străzilor și aleilor pietonale în deplină siguranță și confort, amenajarea unei zone pietonale și a pistelor de biciclete, amenajarea alveolelor pentru stațiile de autobuz, precum și semnalizarea corespunzătoare a acestora, atât pe orizontală, cât și pe verticală, pe traseul mijloacelor de transport în comun. Intervențiile în cadrul proiectului mai vizează lucrări de refacere a spațiilor verzi, trotuare, amenajarea unei parcări de tip Park&Ride în stațiunea Cap-Aurora, cu sistem de iluminat modern și semnalizare corespunzătoare pentru acest tip de parcare, dar și pentru faleza din stațiune.

Alte intervenții presupun amenajarea stațiilor de autobuz, a mobilierului urban, care va fi amplasat pe străzile 1 Decembrie 1918 și Ștefan cel Mare, pe Șos. Constanței, precum și în zonele Gară, Rozelor, Saturn.

În aceeași ședință, aleșii locali au mai votat și proiectul de hotărâre privind Studiul de Fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții ”Construire depou Autobuze Electrice”, aferent PMUD. Potrivit documentului, va fi construită o hală de reparații, întreținere și mentenanță a vehiculelor achiziționate în cadrul proiectului, care vor fi utilizate pentru transportul în comun. Totodată, va fi creată și o hală unde se vor încărca bateriile electrice ale autobuzelor. Prin aceste proiecte, municipalitatea contribuie la dezvoltarea unui sistem de transport public electric, eficient și accesibil locuitorilor orașului, reducând, totodată, poluarea aerului și poluarea fonică în municipiul Mangalia.

Articolul precedentSâmbătă se redeschide Eforie Aqua Park
Articolul următorPolițist aflat în misiune, implicat într-un accident rutier