port

Grup Feroviar Român (GFR) și NMSC Kazmortransflot LLP au semnat un Memorandum de Colaborare, care își propune să deschidă o conexiune regulată între porturile Constanța și Batumi.

Acordul dintre cei doi membri ai Middle Corridor – Ruta de Transport Internațional Trans-Caspică se aliniază obiectivului asociației de a spori cooperarea și de a intensifica fluxul de mărfuri de-a lungul rutei.

„Acordul semnat astăzi confirmă angajamentul nostru ferm față de această alianță strategică ce creează o nouă rută între China și Uniunea Europeană”, a declarat Gruia Stoica, președintele GRAMPET Group.

Sorin Chinde, Vice Președintele Diviziei de Transport, adaugă: „Există numeroase sinergii și oportunități între cele două porturi, având în vedere amplasarea lor strategică pe ruta principalelor proiecte de infrastructură de transport, precum și potențialul de dezvoltare pe termen lung”.

Portul Batumi are o capacitate de 18 milioane de tone pe an, 5 terminale și 11 dane. Investițiile în dezvoltarea portului au însumat 48 de milioane USD în ultimii 10 ani.

Portul Constanța are o capacitate de manipulare de peste 100 de milioane de tone pe an și 156 de dane, în timp ce investițiile au atins un nivel record în ultimii ani și alte proiecte cu o valoare totală de 1 miliard de euro au fost anunțate recent.

Sursa foto: Mircea Stoian/casafotoplus.ro

 

 

 

 

Articolul precedentCOD GALBEN de vreme rea la Constanța!
Articolul următorGeorge Friedman vine la „Black Sea and Balkans Security Forum”