Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Constanța anunță că va lua măsuri după vizita inopinată, de duminică noapte, a ministrului Sorina Pintea, demarând o anchetă administrativă.

„În urma vizitei efectuate în cursul serii de 07.04.2019, de către ministrul sănătății, Sorina Pintea și președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, conducerea SCJU Sf. Apostol Andrei Constanța s-a autosesizat și a demarat de urgență o anchetă administrativă în vederea luării măsurilor care se impun față de cazurile semnalate”, au transmis, luni, printr-un comunicat de presă, reprezentanții unității sanitare. „Vă reamintim că siguranța pacienților, dar și asigurarea unui act medical continuu, sunt principalele priorități ale conducerii SCJU Constanța”, se mai precizează în documentul citat.

Reacția conducerii spitalului județean din Constanța vine după ce ministrul Sorina Pintea a apreciat ca dezastruoasă situația descoperită, în special în secția Neurologie. De asemenea, ea s-a arătat nemulțumită și de Unitatea de Primiri Urgență (UPU), în special din cauza lipsei de comunicare a personalului cu aparținătorii bolnavilor.

La control a fost prezent și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, care a cerut „impetuos”, demisiile asistentei șefe de la secția de Neurologie și a unei asistente de la Triaj-UPU.

Articolul precedentUn nou focar de PPA, la Dobromir, după ce a fost găsit un porc mistreț mort
Articolul următorOperațiunea de căutare a drogurilor pe plajele constănțene continuă