Comuna Saraiu intră în carantină de sâmbătă, 27 martie, în urma evaluării riscului răspândirii virusului SARS-CoV-2 de către D.S.P. Constanța și a avizului emis de Institutul Național de Sănătate Publică.

Vineri, 26.03.2021, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a votat  măsura de carantină zonală, începând cu data de 27.03.2021, ora 12.00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru U.A.T. Saraiu, județul Constanța.

Vineri, rata de infectare din comuna Saraiu este de 10,89 de cazuri la mia de locuitori, potrivit datelor primite de la DSP Constanța.

În perioada carantinei este strict interzisă intrarea/ieșirea în/din zona carantinată prevăzută la art. 1, alin (2) prin alte zone și căi de acces în afara celor deschise circulației publice, pe drumurile naționale, județene, comunale șiforestiere.

Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor sunt interzise, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe propria răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

 Se interzic următoarele:

  1. organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise și deschise;
  2. organizarea de evenimente și/sau activități private pentru copii în spații închise, cum ar fi locuri de joacă etc.;
  3. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, inclusiv al teraselor, în interiorul și exteriorul clădirilor (se pot comercializa produse alimentare în regim catering — livrare la domiciliu);
  4. activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, indiferent de locațiile amplasate — cu excepția celor care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri, conform Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 60/2020;
  5. activitatea cu publicul a structurilor de primire turistice, cu excepția cazării persoanelor care efectuează deplasări în interes profesional;
  6. organizarea și desfășurarea activităților de tipul spectacolelor și/sau concertelor;
  7. organizarea și desfășurarea activităților culturale, științifice, artistice sau de divertisment în spații închise sau deschise;
  8. toate activitățile și competițiile sportive, individuale sau colective, care se desfășoară în spații închise sau deschise, cu excepția celor profesioniste organizate de federațiile de profil.
  9. activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitnes

    Tot documentuI Download (DOC, 120KB)

 

 

 

 

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedent44 de familii au primit locuințe de la RAEDPP
Articolul următorSindicaliștii de la metrou suspendă greva. Metrorex își reia activitatea! Lider de sindicat: „Le transmit multă sănătate bucureștenilor”