Un comisar din cadrul Penitenciarului Tulcea a fost reținut de procurorii anticorupție, pentru luare de mită, fiind acuzat și că introducea ilegal telefoane mobile pe care le dădea deținuților.

Potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța în perioada februarie – martie 2019, Silviu Ioan Ionele, comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea, contrar îndatoririlor de serviciu, a introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile care, ulterior, au ajuns la un deținut încarcerat pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor. „De menționat este faptul că persoana beneficiară a aparatelor telefonice face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracțiuni prin metoda Accidentul”, se arată în ordonanța procurorilor.

Pentru acest „serviciu”, comisarul a acceptat de la un prieten al celui încarcerat promisiunea de a primi suma de 7.000 lei, din care până în prezent a primit, în două tranșe, 6.500 lei.

Procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 03 aprilie, a comisarului Ionele, iar în cursul acestei zile el va fi prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Articolul precedentPeste 200 de locuri de parcare, create după demolarea garajelor din Inel 2
Articolul următorDialog cu viitorii piloți ai marinei militare