Comandantul pescadorului sub pavilion Turcia, surprins, luni, la braconat în apele teritoriale românești ale Mării Negre, este cercetat în stare de arest preventiv. Ceilalți marinari turci aflați la bordul pescadorului în momentul capturării au intrat în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări.

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanta, au demarat cercetările în cazul ambarcațiunii interceptată, luni, 20 mai în Marea Neagră, în cauză fiind cercetați opt marinari, cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 21 și 45 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție”, ”pescuit ilegal și pescuit neraportat al calcanului”, „distrugerea sau avarierea unei nave ori a încărcăturii acesteia”, „conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător”, „pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”.

În cursul zilei de marți, pentru șase dintre ei au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri au fost prezentați Judecătorului de Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a comandantului ambarcațiunii, iar ceilalți marinari turci au intrat în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Luni dimineață, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Marea Neagră, un pescador turcesc aflat la braconat în Zona Economică Exclusivă a României. Echipajul pescadorului, format din opt marinari, nu s-a supus somațiilor legale ale polițiștilor de frontieră și a încercat să scape de urmărirea navelor PFR, fapt pentru care polițiștii de frontieră au folosit gradual armamentul de la bordul navei, reușind astfel oprirea pescadorului turcesc și abordarea ambarcațiunii. Echipajul pescadorului a fost transferat la bordul uneia dintre navele PFR, în timp ce ambarcațiunea turcească, avariată de focurile de armă dar și de manevrele făcute de marinarii turci pentru a scăpa, s-a scufundat.

Articolul precedentFOTO| Compartimentul de Îngrijiri Paliative, Casa Soarelui, s-a redeschis
Articolul următorTrenurile Soarelui 2019 încep să circule anul acesta mai devreme