Colegiul Național Pedagogic ,,Constantin Brătescu’’ este singura instituție de învățământ din județul Constanța, care a primit  certificatul- Școală eTwinning.

Sâmbătă, 8.12.2018, în cadrul Conferinței Naționale eTwinning, organizată de Institutul de Științe ale Educației și Centrul Național eTwinning, în București,  a avut loc ceremonia de acordare a certificatelor – Școală eTwinning. Distincția a fost primită de 1275 de școli din țări europene, dintre care 63 de școli din România.

Certificatele de Școală eTwinning reprezintă o recunoaștere a efortului depus de școală în vederea dezvoltării instituționale prin proiecte în parteneriat.

Școlile eTwinning au o vizibilitate sporită la nivel european și formează o rețea europeană de școli eTwinning de elită. De asemenea, aceste școli sunt recunoscute ca modele în domeniul practicilor digitale, abordării creative a demersului educațional, promovării dezvoltării profesionale a cadrelor didactice și a strategiilor de învățare prin cooperare.

Colegiul Pedagogic a fost înscris pe platforma eTwinning din anul 2010. De-a lungul celor 8 ani, profesorii și elevii Colegiului au derulat proiecte valoroase, fiind recompensați cu certificate de calitate națională și europenă, primind, de asemenea, numeroase premii. Unul dintre aceste premii a fost acordat pentru proiectul eTwinning   @ctive @nd Digita@l Citizenship Dimensions, coord. prof. Cristina Gîlă (2017-2018) –  locul I pentru utilizarea creativă a noilor tehnologii.

 

 

 

 

Articolul precedent95 de elevi și 108 profesori, premiați pentru performanțele școlare
Articolul următorFOTO VIDEO| 6 victime în urma unui accident rutier între Medgidia și Tortomanu