Potrivit Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, începând din această seară, de la ora 20:00 și până mâine seară, ora 20:00, municipiul Constanța se va afla sub cod galben de vânt și viscol. În acest interval, vor fi intensificări ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că zăpada va fi spulberată. În special, în această noapte va ninge și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă.

 De asemenea, din această noapte, de la ora 02:00 și până mâine seară, la ora 20:00, municipiul Constanța se va afla sub cod portocaliu. Va ninge, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 70…80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă.

 Vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie).

 Primăria Municipiului Constanța a convocat Comandamentul Local pentru Situații de Urgență și este gata să intervină dacă situația o va impune.

 Facem apel către toți constănțenii care ies în trafic să aibă autoturismele echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă.

 De asemenea, având în vedere că vântul va sufla cu putere, cetățenii sunt rugați  să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

 Toți locuitorii orașului, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

 Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055 

 Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922 

Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență  – 0737552271. 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentZi cu ghinion pentru un bărbat de 54 de ani, De ce s-a ales cu dosar penal
Articolul următorPompierii de la ISU Giurgiu, în sprijinul colegilor de la Constanţa, judeţ aflat sub cod portocaliu de zăpadă şi viscol